Uppdatering

Nu har ett 80-tal bilder lagts ut på hemsidan. De flesta bilder är porträtt som nås via länkar på personens namn på respektive fastighet.

Det finns också länkar till bilder från dokumentet ‘Om Torsö’. Här hittar du bl a några äldre Torsömotiv och gamla skolfoton med elever från Torsö skola. Alla dessa bilder kommer också att lägga in i bildarkivet under hösten.

En hel del skrivet material om Torsö har skickats in. Detta material bearbetas just nu för publicering
inom en snar framtid. Bl a berättelser om hur fiskarna levde, om deras båtar, missionshuset, mjölkaffären, koleraepidemin och spännande händelser under beredskapstiden. Dessutom finns ett antal äldre kartor över Torsö, den äldsta från 1896, som har fotograferats av och som kommer att publiceras inom kort.

Efter en artikel om Birgitta Thorö och hemsidan i Sydöstran tisdagen 29 juli har hemsidan haft drygt 200 besök, vilket är enormt kul. Responsen har varit mycket positiv och nu kommer information, foton och berättelser i en allt snabbare takt. Extra roligt var att få kontakt med Torsö-släktingar i USA (se gästboken). Därifrån har kommit foton och information om vad som hänt med Torsöbor som emigrerat till USA.

Om du har något att berätta, kanske har du hört berättelser om människor och händelser på Torsö förr, så hör gärna av dig till Birgitta Thorö via email eller telefon (finns i telefonkatalogen). Kanske är just det du har att berätta den pusselbit som gör att det går att placera ännu en familj i rätt fastighet.

/Maria